ÅR 2010:)

publicerat i Allmänt;
Hej allihop!
snart som ni alla vet så är år 2010 över och det blir ett nytt år. År 2010 har varit helt fantastiskt år där mycket har hänt.Ska skriva om lite underbara händelser  under år 2010:

April: någon gång i april så gjorde jag något för första gången som jag alltid velat prova på...och det var TOR-HELG(test och rekryteringshelg) i Enköping. Det är som ni alla inte kansek vet en helg då man får prova på hur det nästan känns att göra lumpen,det är olika utmaningar under den helgen och då får man testa på ifall man klarar av det tuffa och jobbiga. Det var så himla kul!Jag tänkte efter denna helg att jag verkligen vill göra lumpen men sen tänkte jag efter och kom på att vem skulle inte vilja göra lumpen efter bara en helg? Lumpen är mer än bara en helg...visst vi fick testa på en helg men bara för att jag klarade en helg behöver det inte betyda att jag kommer klara i flera månader...så då ville jag gå på en sommarkurs i Boden i 10 dagar och testa på i längre tid och se ifall jag fortfarande vill. men hela upplevelsen var helt underbart och roligt. Jag hade även nu sökt till en tubildning som fanns i Tranås alltså Förberedande Polisutbildningen och jag väntade på svar ifall jag kommit in eller inte.


Maj: I slutet av maj så blev jag färdig Polisvolontär. jag hade läst västerås tidningen år 2009 och läst att de hade skaffat polisvolontärer i Halstahammar och då tyckte jag det lät jätte intressant och tyckte att de skulle skaffa det i Västerås också....sen efter 1 år så läste jag i Västeråstidningen att de tänkte utbilda polisvolontärer även i Västerås och då vart jag jätte glad. Jag gick först på information som hölls på polishuset,efter det så kallades jag till en intervjuv med 2 poliser och den intervjun gick hur bra som helst och de sa direkt att jag är en utav deras volontärer...vilket gjorde mig jätte glad. Jag och de andra som också skulle bli volontärer vi gick 3 utbildningslektioner och 1 lektion var 3 timmar. sen i slutet av maj så fick vi diplom som bevis att vi är utbildade Polisvolontärer. Jag ångrar ingenting och jag älskar att jobba som Polisvolontär. Har jobbat nu många gånger på olika volontär uppdrag och jag har fått underbara vänner.
Juni: Början utav Juni så fick jag hem ett Brev från Sommenbygdensfolkhögskola. Jag öppnade brevet sakta och var hur nervös som helst. När jag öppnat brevet så ligger det mycket papper där i med information om lägenheter i Tranås men då tänkte jag att det bara var det...sen såg jag ett brev där det stod att jag blivit antagen till skolan och jag förstod först inte och trodde jag läst fel så jag läste det igen och det sotd att jag kommit in i utbildningen och ni kan tänka hur jag reagerade.... jag hoppade och skrek utav glädje och det första jag sa till min mammar det var -mamma! jag måste leta etfer lägenget i Tranås! jag ska flytta!jag ska plugga! jag är så glad!. så jag kontaktade (Din bostad) och de gav mig ett datum för att komma och kolla på en lägenhet. Jag hade läst och hört att Tranås är en liten stad och tråkig så det var nervöst den dagen jag skulle åka dit för första gången för att titta på lägenheten. När jag var där så fick jag se lägenheten och jag ÄLSKADE verkligen den, jag fick se området och det fanns pool och stor volleybollplan så jag bara älskade allt och tackade JA till lägenheten som jag nu idag bor i.Detta var en stor och underbar  händelse av året 2010:) skulle börja skolan den 19 augusti.
Augusti: Den 2-12 Augusti så åkte jag på sommarkursen i Boden..alltså testa på Lumpen i 10 dagar. det kändes väldigt nervöst att åka så långt bort från hemmet och familjen. det tog 13 timmar med tåg att komma till Boden. på natt-tåget så hade jag samma rum som en yngre tjej på 16 årsåldern som också skulle på denna sommarkurs..så det var roligt att träffa någon mer som skulle testa på detta. När jag kom fram till Boden så gick vi först och hämtade ut vår utrustning och våra kamoflagekläder och gick direkt till mitt logement där jag träffade på 2 av mian kjompisar som jag lärt känna från TOR-Helgen i enköping(prova på lumpen). detta vår mycket mycket jobbigare än den helg i enköping som jag testade på. vi fjällvandrade i 4 dagar då vi hade ca 18kg utrustning och promenerade 2 mil bara uppförsbackar. Dessa 10 dagar i Boden var verkligen en tuff och hård utmaning men även väldigt lärorik. Det handlade mycket om uthållighet. Jag förstår fortfarande inte hur jag lyckade klara allt...det var så jobbigt men ändå klarade jag det. när vi var i fjällen så var det så vackert att jag grät..det va så fint och vackert. Efter detta så vill och tänker jag verkligen göra GMU(grundläggande militär utbildningen) som är i 3 månader.detta är en underbar upplevelse som jag varit med om  under år 2010. Den 17 augusti så flyttade jag till Tranås och samåkte dit tillsamman med en tjej från Västerås som också kommit in på Förberedande poliutbildningen. Vi bodde tillsammans i några dagar innan hon flyttade till egen lägenhet. Det kändes bra att jag hade fått en vän från Västerås som också skulle gå i samma klass..det kändes inte lika nervöst första skoldagen då jag gick tillsammans med henne. Första skoladagen så träffades vi alla från olika linjer i kyrkan...jag kollade runt omkring och undrade vilka som skulle gå denna utbildning. Sen samlades vi alla i klassrummet och det var lite nervöst, sen började vi presentera oss för varandra och alla verkade väldigt trevliga vilket dom verkligen är. Jag älskar min underbara klass nu och det går jätte bra för mig. detta är en av de bästa händelserna under 2010.
september: jag valde att köpa gymkort där jag kan träna thaiboxning, styrketräna och köra andra pass. Vi som gick förberedande polisutbildningen fick extra pris på boxningsgymmet vilket var bra. så nu tränar jag där varje dag efter skolan. jag bestämde även mig för att köpa ett årskort på simhallen....så jag försöker simma varje Tisdagar och torsdagar ca 50 längder. Jag köpte dessa kort för att även få bra kondition för att just klara fystesterna sen när jag söker till Polishögskolan.
December: nu har det gått ca 5 månader då jag gått i min underbara klass och jag älskar varenda minut på denna utbildning. Jag sökte idag en vinterkurs i Boden då under sportlovet,jag sökte den för att testa på litte tuffare utmaning än sommarkursen...för det är ju mycket jobbigare kan jag tänka mig....alltså att prova på hur det känns att gå "lumpen" på vintern. Nu är jag hemma i Västerås hos min familj då jag har jullov och idag är det nyårsafton och år 2010 är över klockan 00:00 inatt och då är det ett nytt år...jag hoppas att år 2011 blir lika fantastiskt som år 2010 men mycket upplevelser och händelser. Jag ska fira nyår tillsammans med min familj. Här är ett utav mina nyårslöften : Äta nyttigare..haha!
Nu har jag skrivit om några utav mina underbar bästa händelser under år 2010.Hoppas ni alla andra också haft ett bra år och jag önskar er alla GOTT NYTT ÅR!